Johannes Rostamo

The Stockholm Syndrome

Sellisti Johannes Rostamo esiintyy niin solistina, kamarimuusikkona kuin orkesterimuusikkonakin. Vuodesta 2008 lähtien Johannes on toiminut Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin ensimmäisenä soolosellistinä. Hän on ollut vierailevana soolosellistinä muun muassa Concertgebouw-orkesterissa Amsterdamissa, Baijerin radion sinfoniaorkesterissa, Mahler-kamariorkesterissa ja Australian kamariorkesterissa. Hän esiintyy säännöllisesti Euroopan kamariorkesterin kanssa ja on tukholmalaisen kamariyhtye Stockholm Syndrome Ensemblen yksi perustajajäsenistä sekä barokkiyhtye Orfeus Barockin jäsen.

Hän on esiintynyt useiden pohjoismaisten orkestereiden solistina, joita on johtanut mm. kapellimestarit Sakari Oramo, Dima Slobodeniouk, Hannu Lintu, Andrew Manze ja Mats Rondin. Hänen debyyttilevytyksensä, Joonas Kokkosen Sellokonsertto Paul Magin ja KMH sinfoniaorkesterin kanssa julkaistiin vuonna 2009 (live-äänitetty Tallinnassa 2006).

Johannes soittaa Antonio Stradivariuksen ”Magg” -sellolla, vuodelta 1698, jonka hänelle on ystävällisesti lainannut yksityishenkilö Tukholmasta.

Esiintyy konserteissa

Ylös