Teemu Kyytinen

teemu-kyytinen-rajattu

Teemu Kyytinen (synt. 1970) on vuonna 1996 alkaneen ammattilaisuransa aikana työskennellyt tanssijana useiden merkittävien koreografien (mm. Susanne Linke, Jyrki Karttunen, Arja Raatikainen, Alpo Aaltokoski, Minna Tuovinen/Martin Heslop) kanssa, nauttien arvostusta teknisesti ja ilmaisullisesti vahvana, monipuolisena tanssin osaajana.

Teemu Kyytinen on esiintynyt kaikilla merkittävimmillä kotimaisilla tanssifestivaaleilla, hänellä on myös kymmeniä kansainvälisiä esiintymiskokemuksia eri puolilta Eurooppaa, Argentiinasta, Australiasta, Brasiliasta ja Etelä-Afrikasta.

Vuodesta 2003 lähtien Teemu Kyytinen on työskennellyt myös koreografina. Hän on saanut kiitosta teostensa fyysisyydestä sekä koreografisesta rikkaudesta. Teoksia on esitetty kantaesitysten lisäksi myös kiertueilla. Teemu Kyytinen toimi Tanssin Aika -festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 2010–2015. Kyytinen on myös tanssielokuvantekijä, hänen tuorein tanssidokumentielokuvansa Hiljaiset tunteet sai kantaesityksensä maaliskuussa 2017.

Ennen tanssijanuraansa Teemu Kyytinen oli Suomen freestyle-maajoukkueen jäsen, tilillään Suomen mestaruus sekä nuorten MM hopeaa ja pronssia.

Esiintyy konserteissa

Ei tulevia keikkoja.

Ylös